Cube design museum

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.

Design volgens Cube

Eeuwenlang richt de mens zijn wereld in; ontwikkelt hij objecten, toepassingen en diensten die hem droog, doorvoed, gezond, veilig en tevreden houden. Innovatie - gedreven door grote en kleine behoeften en de wil het leven zoveel mogelijk naar zijn hand te zetten - brengt steeds weer nieuwe producten, diensten en toepassingen voort. Juist díe producten, die ontwikkeld zijn vanuit een human need, een behoefte, een drang, maken volgens Cube het verschil in de wereld.

Bezoek Cube

Cube bestaat uit vijf innovatieve expositielagen, waar designexposities en multidisciplinaire laboratoriumruimtes elkaar afwisselen én een multifunctionele etage, die te huur is voor diverse soorten bijeenkomsten.  Kijk op Museumplein Limburg voor de mogelijkheden.

TOP FLOOR: multifunctionele etage voor conferenties, lezingen en bijeenkomsten

ASK, IMAGINE, CREATE: exposities- en labruimte

INTRO: expositieruimte (permanent)

EXPO: twee ruimtes voor wisselende exposities