Expositie Introductie
Design volgens Cube
Ask, Imagine, Create


Vaste presentatie: Wat is Design?


Tijdens openingstijden bekijk details »
Inbegrepen bij ticket voor Cube
Tickets kopen

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design. 

De teams passen door middel van co-creatie en co-design de principes van design-thinking toe en vinden zo oplossingen voor vraagstukken of uitdagingen. “Design for human needs and ambitions” is hierbij het uitgangspunt. Samen met de bezoeker doorloopt het team het design-proces van probleem tot eindproduct. De teams creëren nieuwe producten, concepten of diensten waarbij de “Cube Call” geformuleerd is aan de hand van een vraag uit de maatschappij, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties of specifieke belangengroepen. 

De Cube designlabs zijn verdeeld over drie labs en zijn vernoemd naar de fasen van het proces: ASK, IMAGINE en CREATE. De gebruiksmogelijkheden, sfeer en inrichting variëren per etage, om zo optimaal het designproces te ondersteunen. 

ASK

Vaste presentatie- en labruimte: analyseer en brainstorm met studenten en ontwerpers en bekijk welke vraag aan bestaande product designs ten grondslag ligt.

IMAGINE

Vaste presentatie- en labruimte: conceptualiseer en simuleer de ideën voor design samen met studenten en ontwerpers. Ontdek de eerdere concepten van bestaande product designs.

CREATE

Vaste presentatie- en labruimte: materialiseer en presenteer nieuw product design samen met studenten en ontwerpers. Bekijk ook de laatste fase van het designproces van bestaande product designs.

Wanneer?

Expositie

INTRO

 • Tijdens openingstijden

  Maandag
  Tijdens vakanties (regio zuid) en op feestdagen geopend.
  Dinsdag
  10:00 - 17:00
  Woensdag
  10:00 - 17:00
  Donderdag
  10:00 - 17:00
  Vrijdag
  10:00 - 17:00
  Zaterdag
  10:00 - 17:00
  Zondag
  10:00 - 17:00