THE WORLD NEEDS DESIGN!


Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld.

Openingstijden

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur.
In schoolvakanties (zuid) ook op maandag open.
Lees meer...

Openingstijden

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur.
In schoolvakanties (zuid) ook op maandag open.
Lees meer...

Showroom Limburg


50 designs representing the creativity in the province of Limburg. Consumentenproducten/driedimensionale voorwerpen, ontworpen door Limburgse designers of in opdracht van Limburgse bedrijven. Deze kennismaking met design van Limburgse bodem maakt de bezoekers bewust van de creativiteit, innovatiekracht, de betekenis en kwaliteit van de Limburgse creatieve industrie.

Meat The Future


Wanneer de groei van de wereldbevolking zich voortzet, wordt de huidige manier van vleesconsumptie en -productie onhoudbaar. “Meat The Future” presenteert de actuele situatie, mogelijke alternatieven voor vlees en gaat dieper in op een controversieel alternatief: kweekvlees.

3D Print: NOW!


Bezoek de expositie “3D Print: NOW! A Design (R)Evolution?” in Cube Design museum waarin de toepassingen en mogelijkheden van 3D-printen centraal staan. Ontdek wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van gebruiksvoorwerpen en modeaccessoires, tot voedsel en complete gebouwen.

EXPOSITIE Everything you always wanted to know about Toilets*


But were afraid to ask. Een design manifestatie over het toilet. Open voor publiek: 19 mei 2017.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.