Showroom Limburg:
Oproep voor Limburgse designers

Ben jij een startende ontwerper, die in Limburg actief of uit Limburg afkomstig is, en heb je interesse jouw werk te presenteren aan het Limburgse publiek?

Dan is deze oproep voor jou bedoeld. We nodigen je graag uit in te schrijven voor deelname aan de tentoonstelling “Showroom Limburg”, te zien in Cube design museum in Kerkrade.

Cube design museum

Cube design museum is het eerste museum in Nederland dat in zijn geheel gewijd is aan design. Cube toont in zijn tentoonstellingen nationale en internationale voorbeelden van “design for human needs and human ambitions”. Hiermee wordt design bedoeld dat een belangrijke rol speelt in het leven van mensen. Kortom, design dat een vraag beantwoordt of een probleem oplost; dat een grote mate van relevantie heeft. Naast tentoonstellingen bestaat Cube design museum uit een drietal “living labs”, waar studententeams van hogescholen en universiteiten op basis van design thinking werken aan het ontwerpen van nieuwe producten, diensten of concepten. Hierbij spelen de eindgebruikers een centrale rol in het gehele creatieproces. Ook wil Cube een fysieke plek realiseren waar zichtbaarheid en verbinding centraal staan. Hiervoor zullen in de komende jaren tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd worden mét, dóór en vóór de creatieve industrie in Limburg.

Showroom Limburg

Als onderdeel van dit project organiseert Cube design museum een tentoonstelling, die een beeld schetst van de huidige creatieve sector in Limburg. Onder de naam “Showroom Limburg” worden jaarlijks een tentoonstelling en een reeks events/activiteiten georganiseerd.

De eerste editie van Showroom Limburg is te zien van 16 februari t/m 1 mei 2017.

De expositie wordt samengesteld uit consumentenproducten/driedimensionale voorwerpen, ontworpen door Limburgse designers of in opdracht van Limburgse bedrijven. Deze kennismaking met design van Limburgse bodem maakt de bezoekers bewust van de creativiteit, innovatiekracht, de betekenis en kwaliteit van de Limburgse creatieve industrie.

Interesse?

Heb je interesse in deelname aan deze tentoonstelling en wil je hier jouw recente ontwerpen voor aandragen?  Neem dan contact met ons op. Stuur ons via onderstaand mailadres je persoonlijke gegevens:

• naam,
  • voornaam,
  • adres,
  • postcode,
  • gemeente,
  • geboortedatum,
  • emailadres,
  • telefoonnummer en
  • eventueel website.

Daarnaast informatie over het aangeleverde ontwerp inclusief twee foto’s. De expositie zal voor een periode van ca. 12 weken voor  publiek te zien zijn en het is de bedoeling dat elk object voorzien wordt van een korte beschrijving.

Verdere uitgangspunten voor deelname zijn:

• Het product is in de laatste vijf jaar ontworpen;
  • Het ingediende ontwerp is voorzien van een korte omschrijving en een tweetal high res foto’s;
  • De doelgroep is de consument;
  • Het gaat om een product of een maquette;
  • Niet groter dan 150 x 70 x 200 cm;
  • Beschikbaar voor 3 maanden;
  • De ontwerper is bereid te participeren in het project in de vorm van bijwonen van events, geven van lezingen, geven van workshops voor studenten in de design labs, etc.

Een vakjury beslist uiteindelijk welke ingezonden projecten voor de tentoonstelling in aanmerking komen. Voor meer informatie over Showroom Limburg, mail naar: showroom@cubedesignmuseum.nl t.a.v. Wouter van Dillen, of stuur direct je design in:

Inzenden design