Expositie Showroom Limburg:
50 designs representing the creativity in the province of Limburg.

In Showroom Limburg schetsen zo’n 50 ontwerpen een actueel en divers beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. In de expositie tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg.

bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij entree Cube
Tickets kopen

Cube design museum is het eerste museum in Nederland dat in zijn geheel gewijd is aan design. Cube toont in zijn tentoonstellingen nationale en internationale voorbeelden van “design for human needs and human ambitions”.

Hiermee wordt design bedoeld dat een belangrijke rol speelt in het leven van mensen. Kortom, design dat een vraag beantwoordt of een probleem oplost; dat een grote mate van relevantie heeft. Naast tentoonstellingen bestaat Cube design museum uit een drietal “living labs”, waar studententeams van hogescholen en universiteiten op basis van design thinking werken aan het ontwerpen van nieuwe producten, diensten of concepten. Hierbij spelen de eindgebruikers een centrale rol in het gehele creatieproces.

Ook wil Cube een fysieke plek realiseren waar zichtbaarheid en verbinding centraal staan. Hiervoor zullen in de komende jaren tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd worden mét, dóór en vóór de creatieve industrie in Limburg.

Showroom Limburg

Als onderdeel voor dit project organiseert Cube design museum een tentoonstelling, die een beeld schetst van de huidige creatieve sector in Limburg. Onder de naam “Showroom Limburg” worden jaarlijks een tentoonstelling en een reeks events/activiteiten georganiseerd.

De expositie wordt samengesteld uit consumentenproducten/driedimensionale voorwerpen, ontworpen door Limburgse designers of in opdracht van Limburgse bedrijven. Deze kennismaking met design van Limburgse bodem maakt de bezoekers bewust van de creativiteit, innovatiekracht, de betekenis en kwaliteit van de Limburgse creatieve industrie.

De expositie toont hoe divers design uit Limburg is; van de Stomydo stomadouche ontworpen door Nena Engelman uit Reuver, tot de MEIJS Motorman, een elektrische bromfiets van de hand van Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs. Er zitten ook designers met roots in Limburg achter internationaal bekende designs. Zo is in de expositie een nieuw ontwerp kinderzitje van Maxi-Cosi te zien, waar de uit Sittard afkomstige Marc Mostert global design director is.

De eerste editie van expositie Showroom Limburg is van 16 februari 2017 tot en met 7 mei 2017 te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade.

Interesse als deelnemer aan Showroom Limburg?

Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van Showroom Limburg en wil je hier jouw recente ontwerpen voor aandragen? Neem dan contact met ons op.

Wanneer?

Expositie