Verwacht: (Re)design Death


Verwacht: (Re)design Death. In de expositie toont Cube 40 Nederlandse en internationale designprojecten met betrekking tot de dood en de rituelen daaromheen. Opening 10 februari 2020.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, ook op de meeste feestdagen. In schoolvakanties ook op maandag. 

Meer informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, ook op de meeste feestdagen. In schoolvakanties ook op maandag. 

Meer informatie

Documentaire "It's Dutch Design"

Wat is Dutch Design eigenlijk? Wat is zo typisch Nederlands aan dit design? En waarom is het wereldwijd zo succesvol? Producent Elbe Stevens Films behandelt in de documentaire Design in de breedste zin van het woord. Tijdelijk te zien.

Wat is design?

Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces. Deze permanente expositie toont de diversiteit van design.

SISCode

SISCODE gelooft in het experimenteren middenin de samenleving. Binnen het project werken 10 co-creation labs, zoals Cube's design labs, uit heel Europa samen aan oplossingen voor verschillende vraagstukken.

Cube: In Residence Programme

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. 

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.