Nature


Cube design museum & Cooper Hewitt presenteren wereldtop designinnovaties om de aarde te redden in simultane expositie: De 62 meest vooruitstrevende designers wereldwijd van de afgelopen drie jaar.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In schoolvakanties ook op maandag. 

Meer informatie

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. In schoolvakanties ook op maandag. 

Meer informatie

Wat is design?

Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces. Deze permanente expositie toont de diversiteit van design.

Verwacht: (Re)design Death


Verwacht: (Re)design Death. In de expositie toont Cube 40 Nederlandse en internationale designprojecten met betrekking tot de dood en de rituelen daaromheen. Opening 10 februari 2020.

IMPACT!

Platform voor de Limburgse creatieve industrie. IMPACT! is een serie van activiteiten die aansluiten bij de lopende tentoonstellingen in Cube design museum waarbij Cube het MKB, het onderwijs en de creatieve industrie met elkaar verbindt.

Cube: In Residence Programme

Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met teams van studenten en ontwerpers werken aan innovatief (product-)design.

Logo Cube Design Museum

Over Cube

Welkom bij Cube, het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. 

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert actief mee te denken over de vormgeving van de wereld. Cube presenteert niet alleen exposities van toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium, waar bezoekers samen met studenten en ontwerpers werken aan innovatief product design.