Activiteit Documentaire "It's Dutch Design"


Wat is Dutch Design eigenlijk? Wat is zo typisch Nederlands aan dit design? En waarom is het wereldwijd zo succesvol? Producent Elbe Stevens Films behandelt in de documentaire Design in de breedste zin van het woord.


bekijk details »
Iedereen
1:00
€6,50

Producent Elbe Stevens over zijn documentaire: "Er is gekeken naar autonoom design, toegepast design, de rol van de buitenlandse ambassades, de overheid en het Nederlands onderwijs; nooit eerder is het verhaal zo volledig verteld."

Producent en regisseur Elbe Stevens en cameraman Rob Hodselmans hebben met hun team gedraaid in Nederland, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. Een breed scala van internationale ontwerpers en experts, waaronder Maarten Baas, Tejo Remy, Piet-Hein Eek, Marcel Wanders, Christien Meindertsma, Aldo Bakker, Nacho Carbonell, Iris Van Herpen, Adrian van Hooydonk, Sjoerd Hooijink, Eugene Bay, Beth Dickstein, Andrea Cuman en Jeroen Junte, komt aan het woord. Ook nieuw talent als Nienke Hoogvliet, buitenlandse verzamelaars, curatoren en galeriehouders geven hun visie op Dutch Design. Emeritus hoogleraar Herman Pleij duidt de Nederlandse volksaard en plaatst de ontwerpbeweging in cultuurwetenschappelijk perspectief.

De documentaire is twee weken exclusief te zien bij Cube design museum. Hier is onlangs, aansluitend op de documentaire, een wand vol Dutch Design geopend. Dit onderdeel van de vaste presentatie “Wat is Design” toont de ontwikkeling van design in Nederland in de afgelopen 100 jaar aan de hand van 100 projecten. Eén van die invalshoeken is de Nederlandse kijk op design. De tentoonstelling toont zo’n 60 originele Dutch Design-objecten, waaronder klassiekers als de Grandfather Clock uit de Real Time serie van Maarten Baas en een speciaal voor de expositie gebouwde Chest of Drawers van Tejo Remy. Ook de meest recente winnaars van de Dutch Design Awards krijgen jaarlijks een plek in de expositie.

De documentaire is een samenwerking tussen Elbe Stevens Films en Cube design museum te Kerkrade, Cooper – Hewitt, Smithsonian Design Museum New York, het Nederlands consulaat in Milaan, BNO, Pictoright, en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.

Praktische Informatie

Een bezoek aan de documentaire is prima te combineren met een bezoek aan Cube. Het bekijken van de documentaire hoeft niet voor of na uw bezoek aan het museum plaats te vinden: U kunt tijdens uw bezoek naar het filmtheater en daarna uw bezoek vervolgen. 

Prijzen

21 januari t/m 9 februari 2020:

Vanwege ombouw expositie Nature naar GIO & (Re)design Death inbegrepen in uw ticket voor Cube, deze periode tijdelijk €6,50. Bovendien ontvangt u een terugkom ticket, om t/m 30 juni een tweede bezoek te brengen wanneer de exposities GIO & (Re)design Death geopend zijn. Uiteraard is ook de Museumkaart geldig. 

Meer informatie

Wanneer?

Activiteit

Documentaire Dutch Design