Heaven or Hell:
Vivienne Westwood

Super Elevated Ghillie. “Schoenen moeten zeer hoge hakken en platformen hebben om de vrouwelijke schoonheid op een voetstuk te plaatsen”, aldus Vivienne Westwood.

Daarom introduceerde ze deze 23 cm hoge paarse mockcroc platformschoenen met lint dat over de voet en enkel kan, wat doet denken aan de ghillie, een schotse dansschoen. Naomi Campbell droeg de schoenen toen ze haar bekende val maakte op de catwalk.

Expositie: Heaven or Hell?

Denken we met zijn allen dat we schoenen enkel dragen omdat ze zo lekker zitten? Dan hebben we het wellicht het mis, want wat we aan onze voeten hebben, zegt veel meer. De hoogste tijd om de impact van shoe design eens onder de loep te nemen.

De tentoonstelling Heaven or Hell? belicht aan de hand van meer dan 100 extraordinary shoe designs de impact van deze ontwerpen. Door ontwerpers, kunstenaars en vernieuwende merken samen te brengen op deze expositie, ontstaat een breed overzicht van de ontwikkelingen op schoengebied.

De vraag die centraal staat bij iedere schoen: Heaven or Hell?

Tickets    Expositie