Activiteit IMPACT! Expert Talk: Hans Kasper

In deze IMPACT! Expert Talk zal Hans Kasper (directeur kennisbank Silverbrains) een lezing komen geven over kansen voor de creatieve industrie in een aging society.

28 mei 2019 bekijk details »
Zakelijk
1:30
Gratis
Tickets kopen

IMPACT! Expert Talks

IMPACT! Expert Talks zijn live-events waarbij één gast centraal staat. Deze spreker kan een bekende designer zijn of een spreker van statuur in zijn vakgebied die een lezing, presentatie of college geeft. Onderwerp van deze avond: kansen voor de creatieve industrie in een vergrijzende samenleving. Hans Kasper (directeur kennisbank Silverbrains) zal een lezing komen geven over kansen voor de creatieve industrie in een aging society.

De samenstelling van de westerse bevolking verandert fors: de komende jaren komen er steeds meer ouderen bij en minder jongeren. Het is nu al van belang om na te denken hoe die maatschappij van de toekomst eruit zal gaan zien. Hoe organiseren we dan de samenleving? Het aanbod aan producten en diensten zal zich moeten aanpassen aan deze verandering. Zijn de veelal jonge productontwikkelaars, marketeers en communicatiedeskundigen wel in staat zich in de oudere doelgroepen te verplaatsen? Hoe ouder mensen worden, hoe meer zekerheid en veiligheid voor hen van belang is evenals het bredere belang van de samenleving. Zij zijn niet risico-avers, maar selectief innovatief in het kopen van nieuwe producten en diensten die zij echt nodig hebben. 

Zuid-Limburg loopt voorop in deze veranderende bevolkingsopbouw en samenleving. Dat biedt kansen om hier alvast gestalte te geven aan de maatschappij van de toekomst.

Silverbrains: Hans Kasper

Kasper is samen met Jim Krijnen en Cor Pooters oprichter van Silverbank, een kennisbank over 50-plussers. Silverbrains draagt zorg voor het bestuderen, beoordelen en bevorderen van toepassingen van (markt)onderzoek, technologie, marketing en communicatie in de 50+-markt. Het daadwerkelijk inzichtelijk maken van de ware drijfveren van de 50+-afnemers en hen erbij betrekken. Het stimuleren, ontwikkelen, professionaliseren en toepassen van de kennis op alle mogelijke lifestyledomeinen die verder gaan dan alleen maar cure, care en prevention. Het bijdragen aan de ontwikkeling van innovaties van producten, diensten en dienstverleningsprocessen voor de 50-plusser. 

Hans Kasper (1952) is nu directeur van Silverbrains. Sinds september 2018 is hij met pensioen na een carrière in de marketingwetenschap (Vrije Universiteit Amsterdam en School of Business and Economics, verbonden aan de Universiteit van Maastricht) en de praktijk van het toegepaste markt- en beleidsonderzoek (SWOKA, Den Haag en Etil, Maastricht). Zie ook: www.adformatie.nl/data-insights/open-deuren-over-seniorenmarketing

Programma
19:45-20:00            inloop + welkomswoord
20:00-20:45            lezing door Hans Kasper
20:45-21:00            discussie
21:00-21:30            informele nazit

Praktische informatie
- Partners: Silverbrain (https://silverbrains.nl/). Voor meer informatie over het IMPACT! programma bezoek www.impactprogram.eu 
- Locatie: Cube design museum
- Entree: gratis (wel graag aangeven of u aanwezig wilt zijn)

IMPACT! Programma

Deze lezing maakt deel uit van het IMPACT! programma. IMPACT! is een serie van activiteiten die aansluiten bij de lopende tentoonstellingen in Cube design museum waarbij Cube het mkb, het onderwijs en de creatieve industrie met elkaar wil verbinden. In 2019 zullen er een aantal IMPACT! Talks plaatsvinden met elk een apart thema: Luxe, Nature en Aging Society. De deelnemende sprekers zitten dicht op de praktijk. Hun projecten zijn niet alleen innovatief en uitdagend, maar ook realistisch en spreken daarmee een brede doelgroep aan. Naast kijken en luisteren krijgen bezoekers de gelegenheid actief deel te nemen aan de avond in de vorm van discussie en vragenrondes. Meer informatie: www.impactprogram.eu 

Wanneer?

Activiteit

IMPACT! Expert Talk: Hans Kasper

  • 28 mei 2019

    Dinsdag
    19:45