Activiteit Nature lezing Shahar Livne: Metamorphism

De expositie "Nature" zal haar deuren openen voor publiek op 10 mei a.s. In de aanloop naar de opening organiseert Cube een aantal lezingen/workshops met designers wiens werk deel uitmaakt van "Nature".

31 maart 2019 bekijk details »
Volwassenen
Tickets kopen

Deze lezing gaat over het "Metamorphism" project van de in Israël geboren designer Shahar Livne. Dit project speculeert over de toekomst van plastic dat als nieuwe grondstof gebruikt kan worden.

Zij verzamelde plasticafval dat op Nederlandse en Israëlische stranden lag waarna zij het materiaal "Lithoplast" ontwikkelde. Dit is een klei-achtig materiaal dat bestaat uit plastic, steenkoolmijnafval en marmerresten. Het materiaal wordt verwerkt in een proces dat is ontleend aan de geologie, metamorfisme, hetzelfde proces dat kalksteen in de natuur omzet in marmer. Dit materiaal kan worden bijvoorbeeld worden gebruikt voor handgemaakte sculpturele producten die een nieuwe speculatieve culturele waarde verbeelden. Op dit moment worden de mogelijkheden ervan getest voor verdere conceptuele ontwerptoepassingen.

Voertaal Engels.

Coming soon: NATURE

Cube design museum & Cooper Hewitt presenteren wereldtop designinnovaties om de aarde te redden in de simultane expositie NATURE: De 64 meest vooruitstrevende designers wereldwijd van de afgelopen drie jaar. Vanaf 10 mei 2019.

Wanneer?

Nature lezing Shahar Livne: Metamorphism