Activiteit Nature workshop Teresa van Dongen: Mapping your microbial surrounding

In het kader van de tentoonstelling "Nature" die 10 mei a.s. zal openen voor publiek geeft de Nederlandse designer Teresa van Dongen een workshop over 'mapping your microbial surrounding' op 20 maart & 3 april. Met haar project "Spark of Life" zal zij ook in de tentoonstelling te zien zijn.

bekijk details »
Volwassenen
3:00
Gratis
Tickets kopen

Binnen deze workshop gaan deelnemers organismen in de eigen omgeving in kaart brengen en visualiseren. In groepen van twee gaat men samples maken van de bacteriële populatie op verschillende plekken uit onze dagelijkse omgeving, bijv. van bacteriën die aanwezig zijn op onze kleding. De verzamelde samples worden meteen steriel verpakt en kunnen naderhand vereeuwigd worden in natuurlijk epoxyhars en zo als een tijdsdocument veilig worden bewaard.

Planning: de workshop spreidt zich uit over twee dagen.

  • Op dag één wordt er een plan gemaakt en gaan de deelnemers leren hoe zij een voedingsbodem maken voor micro-organismen.
  • Twee weken later, als de samples gegroeid zijn, worden deze bekeken, geanalyseerd en geconserveerd op een manier die past bij de locatie die onderzocht is.

Praktische informatie:

  • Voertaal: Nederlands.
  • DEELNAME OP BEIDE DAGEN IS VEREIST!

Wanneer?

Activiteit

Nature workshop Teresa van Dongen: Mapping your microbial surrounding