Activiteit Rondleiding NATURE

Iedere laatste zondag van de maand: NATURE-rondleiding mét filmbeleving in Columbus earth center!

bekijk details »
Volwassenen
2:00
15
Tickets kopen

Iedere laatste zondag van de maand biedt Cube design museum te Kerkrade de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door de expositie NATURE. Je bezoek start in Columbus earth center, waar Moeder Aarde je in een exclusieve filmproductie indrukwekkend toespreekt. Vervolgens neemt één van onze gidsen je mee langs de meer dan 60 spraakmakende designs van toonaangevende, internationale ontwerpers in de expositie NATURE. Na afloop van de rondleiding praat je in Brasserie M na, onder het genot van een kop koffie of thee met een zoete traktatie naar keuze.

Deelname aan de rondleiding kost € 13,50 per persoon, inclusief bezoek filmproductie ‘Mother Earth Speaks’ en koffie/thee met traktatie in Brasserie M. Heb je een Museumkaart (MK) of BankGiro Loterij VIP-KAART (BGL VK)? Dan kost een ticket € 7,50 per persoon. Thuis meer lezen over de projecten? Kies dan voor het ticket inclusief de rijk geïllustreerde NATURE-catalogus voor resp. € 32,50 p.p. of € 26,50 p.p. (bij MK of BGL VK).

Voor de expositie NATURE werkt Cube samen met ’s werelds grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum te New York. Een team van curatoren, afkomstig van beide musea, hebben de afgelopen drie jaar meer dan 60 designprojecten van over de hele wereld geselecteerd.

De projecten, van bekende (o.a. Neri Oxman, Oron Catts, Alexandra Daisy Ginsberg) en minder bekende designers, hebben gemeen dat ze de relatie tussen mens en natuur onder de loep nemen. Designers voelen de verantwoordelijkheid voor de huidige penibele situatie van de natuur, waar de mens grotendeels debet aan is. In hun projecten zien ze de natuur dan ook als partner in plaats van louter leverancier van grondstoffen. De projecten zijn zeer uiteenlopend, maar richten zich zonder uitzondering op het herstellen van de relatie met de natuur. Tijdens de rondleiding vertelt de gids meer over de wijze waarop design hieraan een bijdrage kan leveren.

Praktische informatie

  •  Tickets voor de rondleiding zijn te koop via de website.
  •  Per rondleiding is plek voor 15 personen. 
  •  Het programma start om 12:45u en duurt ongeveer 2u. 
  •  De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands. 

Tranceflora

Wanneer?

Activiteit

Rondleiding NATURE