Expositie Time Matters


De mens heeft zich altijd verwonderd over de tijd, hoe deze in elkaar zit en wat het begrip tijd met zich mee brengt. Tegenwoordig zijn wij geobsedeerd door tijd, omdat het iets geworden is waar we naar op zoek zijn, ook al gebruiken we het niet optimaal. De expositie Time Matters toont zo’n 30 objecten rond het thema tijd.


1 juni 2020 t/m 3 januari 2021 bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Cube
Tickets kopen

Designers en kunstenaars hebben vaak een vernieuwende aanpak om hedendaagse onderwerpen te benaderen. Voor hen is het concept tijd een uiterst fascinerend thema. Alleen al het woord ‘tijd’ roept een hele hoop mogelijke betekenissen en associaties op.

De projecten in deze expositie verschaffen een open en nieuwe interpretatie van het idee tijd. De projecten benadrukken de betrekkelijkheid van de tijd, doordat zowel het verlangen naar een hogere versnelling, als de behoefte aan een langzamer tempo wordt weergeven. In dit opzicht zijn alle projecten een afspiegeling van de wereld waarin we leven met al zijn tegenstellingen en veelheid aan gezichtspunten.

Wat is tijd dan? Als niemand me het vraagt, weet ik wat het is. Als iemand me vraagt het uit te leggen, weet ik het niet.

St. Augustinus

Zes thema’s 

De tentoonstelling Time Matters is een reis in en door de tijd via zes verschillende thema’s. In het themagebied VERANDERING worden klokken opnieuw uitgevonden; het tikken van de minuten en uren wordt getoond door middel van verandering, groei en verval. De tentoongestelde stukken in PERSOONLIJK vertellen hoe belangrijk persoonlijke ritmes zijn. Bij de projecten in WAARDEVOL wordt tijd beschouwd in termen van productiviteit; tijd is geld. Anderzijds moedigen zij ook aan onze tijd te gebruiken voor reflectie. De objecten in NU richten de aandacht op het huidige moment, terwijl die in TASTBAAR de waarneming van de tijd omzetten in een zintuigelijke ervaring. De klokken in MEETBAAR, tenslotte, tonen de oude relatie tussen tijd en astronomie.   

Wanneer?

Expositie

Time Matters

 • 1 juni 2020 t/m 3 januari 2021

  Maandag
  Op feestdagen en tijdens vakanties ook op maandag.
  Dinsdag
  10:00 - 17:00
  Woensdag
  10:00 - 17:00
  Donderdag
  10:00 - 17:00
  Vrijdag
  10:00 - 17:00
  Zaterdag
  10:00 - 17:00
  Zondag
  10:00 - 17:00