Blog Chase me, Gilles-Alexandre Deschaud, 2015

Onderdeel van de expositie 3D Print: NOW? is animatiefilm Chase Me.

Voor de korte animatiefilm Chase Me maakte de Franse cineast Gilles-Alexandre Deschaud meer dan 2500 decorstukken met een 3Dprinter. Het fantasieverhaal vertelt over een meisje met een ukelele die in een donker bos wordt achtervolgt door een monster.

Elk detail in elk filmframe, van de hoofdpersoon tot alle bomen in het bos, is vervaardigd met een 3D-printer. Elke seconde in de film telt vijftien frames. De productie van de film kostte meer dan twee jaar. Chase Me is de eerste film die volledig is gemaakt met 3D-geprinte objecten.
Beschikbaar gesteld door: Gilles-Alexandre Deschaud.

Expositie: 3D Print: NOW!

De expositie 3D Print: NOW! laat zien wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van alledaagse gebruiksvoorwerpen en extravagante modeaccessoires, tot voedsel en zelfs complete gebouwen. Daarnaast wordt een blik in de toekomst geworpen.

Want de ontwikkelingen in 3D-printen volgen elkaar pijlsnel op. Zo kan er worden geprint met ijzersterke carbonvezels en titanium, maar ook met klei, glas en zelfs houtpulp. Er kan steeds groter worden geprint door de introductie van industriële 3D-printers met de omvang van een zeecontainer. Of juist tot op de millimeter nauwkeurig met peperdure 3D-printers uit de geavanceerde ruimtevaartindustrie. Tegelijkertijd is er ook de ‘RepRap’, een eenvoudige 3D-printer die iedereen zelf kan maken, omdat alle onderdelen worden vervaardigd met, jawel, een 3D-printer. In de nabije toekomst zal ook geprint kunnen worden met levende cellen en smart materials die reageren op hitte of licht. De impact die 3D-printen zal hebben op ons dagelijks leven zal dus alleen nog maar toenemen.

De expositie "3D Print: NOW! A design (r)evolution?" is te zien tot 30 april 2017.