Blog Kickstarter voor 3D project Stool One

Crowdfunding actie voor designers Openplus

Inspiratie, Tentoonstelling

Keyshapes van openplus is een van objecten in de expositie 3D Print: NOW!, een project van de Limburgse ontwerpstudio Kirschner 3D-Design

Het heeft als uitgangspunt het scheppen van mogelijkheden voor de consument door met behulp van een 3D-printer objecten te maken die eenvoudig kunnen worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en locale omstandigheden. Met de 3D-printer worden slechts koppelstukken vervaardigd waarmee standaard houtplaten en lattenmeubels kunnen worden gemaakt.

Om dit concept verder te brengen zijn Jesse Kirschner and Jesse Howard, de designers achter Keyshapes, een Kickstarter project gestart. Via deze vorm van crowdfunding kun je hen daarbij ondersteunen, in ruil voor (afhankelijk van je investering) printfiles en/of materialen om zelf een meubel in bezit te krijgen volgens dit principe.

Meer weten of direct bijdragen?
Kijk op Kickstarter!

Kickstarter: Standard Products by Jesse Kirschner and Jesse Howard

Expositie: 3D Print: NOW!

De expositie 3D Print: NOW! laat zien wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van alledaagse gebruiksvoorwerpen en extravagante modeaccessoires, tot voedsel en zelfs complete gebouwen. Daarnaast wordt een blik in de toekomst geworpen.

Want de ontwikkelingen in 3D-printen volgen elkaar pijlsnel op. Zo kan er worden geprint met ijzersterke carbonvezels en titanium, maar ook met klei, glas en zelfs houtpulp. Er kan steeds groter worden geprint door de introductie van industriële 3D-printers met de omvang van een zeecontainer. Of juist tot op de millimeter nauwkeurig met peperdure 3D-printers uit de geavanceerde ruimtevaartindustrie. Tegelijkertijd is er ook de ‘RepRap’, een eenvoudige 3D-printer die iedereen zelf kan maken, omdat alle onderdelen worden vervaardigd met, jawel, een 3D-printer. In de nabije toekomst zal ook geprint kunnen worden met levende cellen en smart materials die reageren op hitte of licht. De impact die 3D-printen zal hebben op ons dagelijks leven zal dus alleen nog maar toenemen.

De expositie "3D Print: NOW! A design (r)evolution?" is te zien tot 30 april 2017.