Blog Kweekvlees tijdens de Dutch Design Week

Tijdens de DDW blijkt kweekvlees ook op het vlak van design genoeg te prikkelen.

Evenement, Inspiratie

Cube design museum is tijdens de Dutch Design Week 2016 tweemaal vertegenwoordigd: gedurende de hele DDW op het Ketelhuisplein met een verrassende stand, en op dinsdag 25 oktober met een drietal lezingen en een documentaire in het Natlab. Een van die lezingen wordt gegeven door Koert van Mensvoort van Next Nature Network. Zijn lezing gaat uiteraard over In Vitro Meat, beter bekend als 'kweekvlees'.

Een controversieel onderwerp wat nog steeds in ontwikkeling is. Zo vond van 9 tot 11 oktober de International Conference on Cultured Meat plaats en opende Cube de expositie Meat the Future. Tijdens de DDW blijkt kweekvlees ook op het vlak van design genoeg te prikkelen:

• In Vitro Meat diner: Koert van Mensvoort en Mark Post schuiven aan bij dit gastronomisch diner (chef de cuisine Kris Michels) vanuit One Idea at a Time. In Vitro Meat vindt plaats op donderdag 27 oktober 2016.
  • Slagerij de Hamvraag: Deze stand van Food Up Brabant is ook op het Ketelhuisplein te vinden. De pop-up ‘slagerij’ is gedurende de hele week open, en biedt ook een drietal events aan.
  • Cube DDW Lextures: Koert van Mensvoort spreekt op dinsdag 15 oktober om 19:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Bekijk alle lezingen in deze serie hier.