Blog In uitvoering: Momentum

De nieuwe luxe is: zelf stroom opwekken.

Achter de schermen

Concept: Momentum

Tegenwoordig komt stroom uit het stopcontact om ons te voorzien van energie die wij en robots nodig hebben om werk te verrichten. Vergeten wij hoe dingen werken, omdat deze niet zichtbaar zijn en zal dit resulteren in het kwijtraken van duizenden jaren kennis?

Momentum is tijdelijk zelf genererend. Door het gewicht omhoog te trekken en de slinger aan te stoten word een werk aan raderen in werking gezet en wordt de beweging omgezet in een kleine lading elektrische stroom die kan worden opgeslagen in een accu. Genoeg om kleine apparaten zoals onze smartphone op te laden.

Designer:

Jeffrey Heiligers

Design challenge LUXE?

Cube ontwikkelde de omvangrijke expositie LUXE? Veranderende Verlangens samen met designjournalist en gastcurator Jeroen Junte. De verrassende objecten stellen bezoekers voor prikkelende vragen, lastige dilemma’s en persoonlijke afwegingen omtrent het thema luxe. De expositie sluit af met een blik naar de toekomst: de nieuwe luxe.

Hiervoor deelden vijf experts hun toekomstvisies over de thema’s wonen, zorg, voeding, werk en mobiliteit. Deze vijf scenario’s vormen de basis voor een designchallenge voor jonge ontwerpers: tijdens de expositie worden zij uitgedaagd tot het ontwikkelen van objecten passend bij deze voorspellingen. Jeffrey Heiligers is een van deze ontwerpers die binnenkort hun ontwerp mag onthullen in Cube design museum.

Expositie LUXE?

Mede mogelijk gemaakt door: