Blog In uitvoering: Samen

De nieuwe luxe is: smartphone-vrij dineren. Ralf Lambie ontwikkelde het concept ‘SAMEN, een sociaal tafelkleed’ voor de design challenge Luxe?

Achter de schermen

Concept: Samen

SAMEN is een tafelkleed dat je uitnodigt om je telefoon te negeren tijdens het eten zodat je je aandacht kan schenken aan je tafelgenoten. De speciale zakken in het tafelkleed houden signalen tegen en werken zo als een Kooi van Faraday. Er komen geen berichten of oproepen binnen, er zijn geen trilsignalen of oplichtende schermen. Zo kun je ongestoord praten met je geliefde, je vrienden of je familie. De rest van de wereld kan best even wachten!

'Samen' van Ralf Lambie. Foto: Judith Snel.

Designer:

Ralf Lambie

Design challenge LUXE?

Cube ontwikkelde de omvangrijke expositie LUXE? Veranderende Verlangens samen met designjournalist en gastcurator Jeroen Junte. De verrassende objecten stellen bezoekers voor prikkelende vragen, lastige dilemma’s en persoonlijke afwegingen omtrent het thema luxe. De expositie sluit af met een blik naar de toekomst: de nieuwe luxe.

Hiervoor deelden vijf experts hun toekomstvisies over de thema’s wonen, zorg, voeding, werk en mobiliteit. Deze vijf scenario’s vormen de basis voor een designchallenge voor jonge ontwerpers: tijdens de expositie worden zij uitgedaagd tot het ontwikkelen van objecten passend bij deze voorspellingen. Ralf Lambie is een van deze ontwerpers die binnenkort hun ontwerp mag onthullen in Cube design museum.

Expositie LUXE?

Mede mogelijk gemaakt door: