Blog In uitvoering: Sponsored By

Luxe is... eten zonder reclame?

Achter de schermen

Concept 'Sponsored By'

Nederland, 2040. De prijsstijging van groente en fruit heeft zich onverminderd doorgezet en voor veel mensen is een gezond dieet een onbetaalbare luxe geworden. Sponsored by is een vernieuwend concept voor de supermarkt. Het presenteert een verontrustend eenvoudige oplossing voor dit complexe probleem: bedrijven krijgen hier de kans om onbewerkte producten te sponsoren en zo de prijs te drukken.

In ruil daarvoor mogen zij hun reclameboodschap op en in het product zetten. Voor mensen die wat meer te besteden hebben, zijn de producten ook in Premium vorm beschikbaar: zonder reclameboodschap.

De twee ontwerpers zijn bezig met vakkenvullen in de expositieruimte van CUBE over luxe. De laatste prijskaartjes worden erin gehangen en de producten worden gespiegeld.

Designers:

Pauline Wiersema en Thieu Custers.

Design challenge LUXE?

Cube ontwikkelde de omvangrijke expositie LUXE? Veranderende Verlangens samen met designjournalist en gastcurator Jeroen Junte. De verrassende objecten stellen bezoekers voor prikkelende vragen, lastige dilemma’s en persoonlijke afwegingen omtrent het thema luxe. De expositie sluit af met een blik naar de toekomst: de nieuwe luxe.

Hiervoor deelden vijf experts hun toekomstvisies over de thema’s wonen, zorg, voeding, werk en mobiliteit. Deze vijf scenario’s vormen de basis voor een designchallenge voor jonge ontwerpers: tijdens de expositie worden zij uitgedaagd tot het ontwikkelen van objecten passend bij deze voorspellingen. Pauline Wiersema en Thieu Custers zijn twee van deze ontwerpers die binnenkort hun ontwerp mogen onthullen in Cube design museum.

Expositie LUXE?

Mede mogelijk gemaakt door: