Blog In uitvoering: Zingeving van het leven

De nieuwe luxe is: Zingeving van het leven.

Achter de schermen

Concept 'Zingeving van het Leven'

Mijn concept draait om de nieuwe zingeving van het leven. Door middel van deze app kun je zin geven aan je leven en aan het grote geheel. In een tijd dat robots het werk overnemen van de mens wordt dit de nieuwe luxe. Wanneer mensen meer tijd overhouden omdat ze niet meer hoeven te werken zoeken ze op een andere manier naar voldoening. Op deze manier kunnen mensen zich meer betrokken voelen bij de samenleving. De waardering zal plaatsvinden door middel van ingezamelde punten en kortingen.

Werk aan de app voor zingeving van het leven

Designers:

Design challenge LUXE?

Cube ontwikkelde de omvangrijke expositie LUXE? Veranderende Verlangens samen met designjournalist en gastcurator Jeroen Junte. De verrassende objecten stellen bezoekers voor prikkelende vragen, lastige dilemma’s en persoonlijke afwegingen omtrent het thema luxe. De expositie sluit af met een blik naar de toekomst: de nieuwe luxe.

Hiervoor deelden vijf experts hun toekomstvisies over de thema’s wonen, zorg, voeding, werk en mobiliteit. Deze vijf scenario’s vormen de basis voor een designchallenge voor jonge ontwerpers: tijdens de expositie worden zij uitgedaagd tot het ontwikkelen van objecten passend bij deze voorspellingen. Ricky Kloosterman & Denny Beulen zijn twee van deze ontwerpers die binnenkort hun ontwerp mogen onthullen in Cube design museum.

Expositie LUXE?

Mede mogelijk gemaakt door: