Blog 5. 3D Printed Prostethic Leg
Design for Human Needs visitors top 10

Uit de 60 objecten exemplarisch voor Design for Human Needs hebben bezoekers aan Cube design museum een top 10 samengesteld. Op 5: 3D Printed Prostethic Leg.

Orthin (i.s.m. AchilleonZorg), 2016

Orthopedische instrumentmakerij Orthin, onderdeel van zorgaanbieder AchilleonZorg, vervaardigt een 3D-geprinte beenprothese die lichter is en bovendien goedkoper te maken is dan klassieke beenprotheses.

De optimale pasvorm wordt vastgelegd met een 3D-scan van de stomp. Deze scanapparaten kunnen worden meegenomen naar elke gewenste locatie, wat drempelverlagend werkt voor een doelgroep die vaak minder mobiel is. Omdat alle gegevens digitaal worden opgeslagen kan bij defect of verlies eenvoudig een nieuwe worden geprint.
Beschikbaar gesteld door AchilleonZorg.

Image courtesy of 3D Systems Corporation, Scott Summit.

Expositie: Designing the World

Designing the World is één van de twee openingsexposities van Cube design museum. De expositie toont een wereldwijde collectie van design voor human needs en menselijke ambitie. Zes design musea, van over de hele wereld, hebben elk tien objecten geselecteerd, die exemplarisch zijn in het voorzien van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van human needs: eten & drinken, fysieke en mentale gezondheid, veiligheid en bescherming. Uit deze 60 objecten hebben bezoekers aan Cube design museum een top 10 samengesteld.

De expositie Designing the World is te zien tot 22 januari 2017.