Blog Hoeveel Nederlandse ontwerpen herken jij?

Tijdens het Changemakers Festival is ook de Dutch Design wand officieel geopend. Deze wand staat vol typisch Dutch Design: bij hoeveel objecten weet jij de naam van de ontwerper?

Collectie, Tentoonstelling

Op de foto's drie delen van de wand, onderdeel van de vaste expositie 'Wat is Design?'.Deze permanente expositie toont de diversiteit van design. Design is overal, design is keuzes maken, maar design is ook fouten maken. In en om ons lichaam is design en design is onderhevig aan trends. Design is persoonlijk, subjectief en tijdgebonden. Design is een proces.

De mens maakt gebruik van allerlei vormgegeven en op verschillende manieren geproduceerde voorwerpen. Maar wat maakt het ene voorwerp bijna kunst en het andere gemakkelijk in het gebruik? In deze expositie wordt de veelheid en veelzijdigheid van design getoond: hoe het ontstaat, door wie en voor wie, waarom het soms mislukt, hoe design de mens dient en onder welke trends het tot stand komt.