Blog Hoe hurk je op een toilet?

Voor veel Nederlanders is een hurktoilet onlosmakelijk verbonden met de toiletten langs de Franse snelweg. Maar is hurken wel zo raar?

Soms liggen religieuze reinheidsregels ten grondslag aan het hurken; hurkend vermijd je immers het beste contact met onreine zaken. Een hurktoilet is bovendien makkelijker schoon te houden en goedkoper te maken. Maar misschien wel belangrijker: Volgens veel medici is hurken de meest natuurlijke houding om zich te ontlasten. Voordeel van onze wc’s is dat je kunt kiezen: zitten, staan of hurken. Dat laatste gaat het beste door de toiletbril omhoog te doen, de deurkruk vast te houden en ... hurken maar.

Hurken of zitten. Dat is een van de thema's in de expositie Everything You Always Wanted To Know About Toilets. Kom nu naar Cube design museum en laat je verrassen door designoplossingen voor dit probleem.