Blog Lijk jij op je toilet?

Verschillen in welvaart, afkomst en opvattingen zien we ook terug in onze toiletten. Het toilet en de inrichting van de toiletruimte laten zien hoe wij in het leven staan. Wat zegt je toilet over jou?

Toiletten zeggen iets over ons, ze zeggen iets over de tijd. In de zestiende eeuw stond los sanitair in de keuken of slaapkamer, in de twintigste eeuw hadden de meeste woningen kleine toiletruimtes en tegenwoordig zien we de wc als een in te richten ‘verblijfsruimte’. Maar hoe luxe of sober ook, we komen daar primair voor twee dingen: poepen en plassen. En een drol in een gouden toilet blijft een drol, een plas in een felrood urinoir blijft een plas.

Ik ben mijn toilet. Dat is een van de thema's in de expositie Everything You Always Wanted To Know About Toilets. Kom nu naar Cube design museum en laat je verrassen door unieke ontwerpen.