Blog Dodelijk leuke kijktips voor de kerstvakantie

Cube's kijktips om in de stemming te komen voor de volgende expositie: (Re)design Death.

Inspiratie

Deze periode is voor veel mensen een tijd van bezinning. Een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Maar ook het maken van nieuwe voornemens: wat komt er op de bucketlist voor het komende jaar? Bovenaan het lijstje staat natuurlijk het bezoek aan Cube design museum, met vanaf 10 februari 2020 de nieuwe expositie (Re)design Death.

Om de kerstvakantie door te komen én alvast in de stemming te geraken voor deze expositie over (nieuwe) rituelen rondom de dood:

Dodelijk leuke kijktips

Dit zijn wij – Nederland en de dood

In deze aflevering van VPRO’s serie Dit Zijn Wij worden de huidige rituelen rondom begrafenissen, crematies en andere rouwplechtigheden in beeld gebracht. Zijn deze rituelen nog wel van deze tijd? In (Re)design Death zijn vanaf 10 februari nieuwe & andere designs te zien die de toekomst verkennen...

Bekijk de aflevering online

Black Mirror: San Junipero

Zonder teveel spoilers weg te willen geven, deze aflevering van de veelgeprezen serie Black Mirror, gaat in op het (voort)leven in een digitale wereld. San Junipero won een Emmy voor Outstanding Television Movie. Black Mirror zelf kent vijf seizoenen met elk een reeks op zichzelf staande afleveringen waar de schaduwkant van technologie wordt uitvergroot. Te zien op Netflix.

Afterlife

In deze Netflix-serie heeft de journalist Tony (Ricky Gervais) depressieve en suïcidale gedachten sinds het overlijden van zijn vrouw. Alleen omdat hij het zielig vindt voor zijn hond pleegt hij geen zelfmoord. Nu hij toch nergens iets meer om geeft, durft hij alles te zeggen en doen wat hij wil... Remt angst voor de dood in het leven?

Ghost

Toch even een klassieker in het lijstje: In plaats van afscheid nemen van een overleden persoon, kan in Ghost juist de dode nog geen afscheid nemen van het aardse bestaan en zijn geliefde. De dood kan ook best romantisch zijn...

Shaun of the Dead

Wat gebeurt er met je lijf na je dood? Verga je, of word je een... zombie? In deze horrorcomedy worden alle cliche’s op de hak genomen. De dood heeft ook humor in zich. Al is het alleen al om te relativeren.

Welke films, series of documentaires zetten jou aan het denken over de dood? We horen het graag: laat het weten via Facebook!

Mocht je hier nog écht geen zin in hebben: kom dan nog snel naar de huidige expositie NATURE, te zien t/m 17 januari!