Blog NATURE:
After Ancient Sunlight


Charlotte McCurdy (Amerika, 1989).


Tentoonstelling

Voor deze regenjas creëerde Charlotte McCurdy een petroleumvrij, op algen gebaseerd plastic dat ze Solene™ noemt. Haar bedoeling is om onze afhankelijkheid van “oud zonlicht” of petroleum (gemaakt van de opgevangen koolstof in gefossiliseerde resten) om te buigen naar “jong zonlicht” of snelgroeiend plantenmateriaal, zoals algen.

Het begeleidende boek en infographics documenteren haar onderzoek naar koolstofbronnen op aarde en het potentieel van het benutten van fotosynthetische productiviteit als energiebron.

Fast Company’s 2019 Innovation by Design Awards

Charlotte McCurdy (Amerika, 1989). Regenjas op paspop; Solene™ (een nieuwe polymeer, voor 100% afgeleid van zee-algen), rayongaren, messing drukknopen. Het boek, After Ancient Sunlight: Materials for a Post-Petroleum World, 2018; Papier, inkt, acetaat. Infographic, Distribution of the World’s Carbon, 2019; Digital print. Infographic, Global Photosynthetic Activity, 2019; Digitale print; Met dank voor alle items aan Charlotte McCurdy.

Remediate

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Remediate' van de expositie NATURE. Ontwerpers proberen balans in onze ecosystemen te herstellen waardoor we dichter bij de natuur komen te staan. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe materialen of het anders kijken naar de rituelen rondom de dood en begrafenissen, ontwerpers helpen ons om onze houding ten opzichte van het klimaat te veranderen, ons geestelijk en lichamelijk welzijn te bevorderen en lokale tradities en omgevingen te herstellen.