Blog NATURE:
Algae Lab


Studio Klarenbeek & Dros (Zaandam, opgericht in 2004) en Atelier Luma (Arles, Frankrijk, opgericht in 2016).


Tentoonstelling

Het interdisciplinaire team achter Algae lab omarmt de oorspronkelijke omgeving van de zoutpannen in Arles (Frankrijk) en heeft met succes micro-organismen gekweekt.

Deze micro-organismen ook wel algen genoemd worden vervolgens gemengd met biopolymeren die niet-biologisch afbreekbare, op fossiele olie gebaseerde kunststoffen kunnen vervangen. Dit materiaal, gemakkelijk te produceren op zowel kleine als grote schaal, is een lokale, hernieuwbare bron die zich ook leent voor 3D-printen.

Algea Lab

Studio Klarenbeek & Dros (Zaandam, opgericht in 2004) en Atelier Luma (Arles, Frankrijk, opgericht in 2016). Algenservies; 3D-gedrukt biologisch materiaal uit plaatselijk gekweekte microscopische algen en biopolymeren op basis van suiker; Met dank aan Atelier Luma/Luma Arles.

Salvage

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Salvage' van de expositie NATURE. Een van de meest opmerkelijke aspecten van de natuur is het gebrek aan afval. Ontbinding en biologische afbraak zijn enkele natuurlijke processen om een gesloten kringloop in stand te houden. Ontwerpers herdefiniëren grondstoffen door op creatieve wijze luchtvervuiling of oceaanplastic op te vangen en opnieuw te gebruiken. Ook ontwikkelen ze nieuwe methoden om met niet-traditionele natuurlijke materialen te werken.