Blog NATURE:
Babylegs


Max Liboiron (Canada, 1980), CLEAR (Civic Laboratory for Environmental Action Research) (St. John’s, Newfoundland, Canada, opgericht in 2015).


Tentoonstelling

BabyLegs is een open-source, betaalbaar controlemiddel om mariene vervuiling door microplastics te bestuderen. Deze vormen een gevaar voor het zeeleven en voor gemeenschappen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de visserij.

Het BabyLegs-net is gemaakt door Max Liboiron, directeur van CLEAR een wetenschappelijk laboratorium in Newfoundland en Labrador. De BabyLegs wordt bevestigd aan een boot die het langs de oppervlakte sleept om microplastics te verzamelen voor studie en identificatie.

Max Liboiron (Canada, 1980), CLEAR (Civic Laboratory for Environmental Action Research) (St. John’s, Newfoundland, Canada, opgericht in 2015). BabyLegs net, 2019; Plastic fl es, nylon kousen, touw. Petrischalen met monsters van microplastic uit de Hudson River, New York City, VS, 2015 en St. Mary’s Harbour, Newfoundland, Canada, 2015; Glas, microplastic. Digitale print; Slocan River, British Columbia, in 2014; Met dank voor alle items aan Max Liboiron.

Bekijk de TED-talk van Fiorenzo Omenetto uit 2011 over Babylegs.

Remediate

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Remediate' van de expositie NATURE. Ontwerpers proberen balans in onze ecosystemen te herstellen waardoor we dichter bij de natuur komen te staan. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe materialen of het anders kijken naar de rituelen rondom de dood en begrafenissen, ontwerpers helpen ons om onze houding ten opzichte van het klimaat te veranderen, ons geestelijk en lichamelijk welzijn te bevorderen en lokale tradities en omgevingen te herstellen.