Blog NATURE:
Biomimicry Collection


Gabriel Asfour (Libanon, 1966), Angela Donhauser (Tadzjikistan, 1971), Adi Gil (Israël, 1974), threeASFOUR (New York, New York, VS, opgericht in 2005); Travis Fitch (Amerika, 1987).


Tentoonstelling

Geïnspireerd door de energie van natuurlijke vormen, hebben de modeontwerpers threeASFOUR, in samenwerking met Travis Fitch en Stratasys, geometrische patronen uit de natuur onderzocht om nieuwe manieren te vinden om het menselijk lichaam te kleden. Bij het vertalen van deze complexe patronen in kledingstukken, hebben de ontwerpers gebruik gemaakt van 3D-printing om nieuwe mogelijkheden voor kleding te realiseren.

Gabriel Asfour (Libanon, 1966), Angela Donhauser (Tadzjikistan, 1971), Adi Gil (Israël, 1974), threeASFOUR (New York, New York, VS, opgericht in 2005); Travis Fitch (Amerika, 1987). Ensemble, uit de herfst 2016 Ready-to-Wear Collectie, 2016; zwart fl uweel, met een laser gesneden, schuim en kunstleer; Met dank aan threeASFOUR in samenwerking met Travis Fitch. Geproduceerd met een Stratasys J750 multi-materiaal kleuren-3D printer; Met dank aan threeASFOUR in samenwerking met Travis Fitch en Stratasys (Eden Prairie, Minnesota, VS, opgericht in 1989) Stroken met patroon (21), 2017; Ontworpen door Travis Fitch; Nylon op basis van selectief laser sinterproces; Met dank aan Travis Fitch. Achter de Schermen: Pangolin, 2018; Film van Charles Billot; 2:31 minuten; Met dank aan Charles Billot en threeASFOUR.

Simulate

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Simulate' van de expositie NATURE. De natuur geeft ons richting. Om te begrijpen hoe de natuur werkt, willen we haar eigenschappen zo goed mogelijk nabootsen. Ontwerpers ontwikkelen systemen, materialen en objecten op basis van biologische structuren om zo optimale vormen en efficiënte toepassingen te creëren.