Blog NATURE: Bioreceptive concrete panels

Marcos Cruz (Duits-Portugees, 1970), Richard Beckett (Groot-Brittannië, 1979) en Javier Ruiz (Spanje, 1984).

Deze betonnen panelen zijn ontworpen om de groei van mossen, korstmossen en algen te stimuleren: allemaal veerkrachtige organismen die fotosynthese uitvoeren en luchtvervuiling absorberen.

Er worden scheuren en holtes in geometrische vormen in het beton gefreesd. Deze vormen zijn geoptimaliseerd voor de groei van de mossen. De panelen worden vervolgens ingezaaid en zijn daarmee een ideale leefomgeving voor kolonies van (korst)mossen en de groei van algen, zodra ze als gevels worden gebruikt.

Bioreceptive concrete panels

Marcos Cruz (Duits-Portugees, 1970), Richard Beckett (Groot-Brittannië, 1979) en Javier Ruiz (Spanje, 1984), Bartlett School of Architecture, University College London (London, Groot-Brittannië, opgericht in1841), in samenwerking met Nina Jotanovic en Anete Salmane; Ontwikkeld door Manja van de Worp, NOUS Engineering; Geproduceerd door Pennine Stone Ltd samen met B-MADE / UCL voor Transport for London. Panelen (2), Ontworpen voor het station van East Putney, Londen, Verenigd Koninkrijk, 2019; Magnesiumfosfaat-cement; Met dank aan de designers, gesponsord door University College London, Lambeth Council, en Transport for London.

Nurture

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Nurture' van de expositie NATURE. Onze gezondheid is onlosmakelijk verbonden met de gezondheid van onze planeet. Sommige ontwerpers stimuleren levende organismen die als lichtbron dienen. Anderen proberen het discours rond de impact van de mensheid op de aarde opnieuw vorm te geven en dagen ons uit om ons gedrag te veranderen.