Blog NATURE:
Bruises, the data we don’t see


Giorgia Lupi (Italië, 1981), Accurat (New York, New York, VS en Milaan, Italië, opgericht in 2011) en Kaki King (Amerika, 1979).


Tentoonstelling

Deze datavisualisatie biedt een methode om de impact van de ziekte van een kind te begrijpen. Muzikant Kaki King bracht de klinische gegevens van de ervaring van haar dochter met de auto-immuunziekte idiopathische trombocytopenische purpura in kaart, evenals observaties van haar eigen emoties tijdens de angstaanjagende vier maanden na de diagnose.

King en Giorgia Lupi hebben deze gegevens omgezet in een visualisatie die het klinische en het emotionele samenbrengt, vergezeld van een “muzikale kaart”. Lees de hele achtergrond op Giorgia Lupi.com.

Giorgia Lupi (Italië, 1981), Accurat (New York, New York, VS en Milaan, Italië, opgericht in 2011) en Kaki King (Amerika, 1979). Datavisualisatie met oorspronkelijke muziek, 2018; 3:25 minuten; Met dank aan Giorgia Lupi en Kaki King. Foto, Datavisualisatie en tekst, 2018; Digitale prints; Met dank aan Giorgia Lupi en Kaki King.

Understand

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Understand' van de expositie NATURE. Van micro tot macro: de natuurlijke wereld zit vol met rijke, complexe processen waarin ontwerpers inzicht proberen te geven. Met behulp van nieuw onderzoek en het visualiseren van nieuwe en innovatieve datastromen en handvaten bieden geven ontwerpers ons de tools om de wonderen van de natuur beter te begrijpen en de eerbied voor haar systemen te herstellen.