Blog Michelin's Visionary Concept Tire


Benieuwd naar de achtergrond van het campagnebeeld van Nature?


Achter de schermen, Tentoonstelling

Het 'web' op de poster en andere uitingen van Nature is een detail van een autoband: Michelin's Visionary Concept Tire. Het lijkt organisch en dat is niet zo gek: de vorm en interne structuur is gebaseerd op koraalgroei.  Michelin combineert hiermee een op de natuur geïnspireerd ontwerp met technologische innovatie om een sterke, flexibele, airless band te bieden. De band wordt 3D-geprint en is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen van biologische oorsprong. Michel gebruikt de natuur als model en milieu-impact als een belangrijke overweging voor mobiliteitsoplossingen.

Naast de uitingen zoals de poster heeft de band ook een centrale plek in de expositie als blikvanger van het thema Simulate. In dit thema worden designs getoond die laten zien hoe de natuur ons richting kunnen geven. Om te begrijpen hoe de natuur werkt, willen we haar eigenschappen zo goed mogelijk nabootsen. Ontwerpers ontwikkelen systemen, materialen en objecten op basis van biologische structuren om zo optimale vormen en efficiënte toepassingen te creëren.

Michelin (Clermont-Ferrand, Frankrijk, opgericht in 1889). Band, 2018; Materiaal van biologische oorsprong en afkomstig uit hergebruik, met biologisch afbreekbaar loopvlak uit de 3D-printer; Met dank aan Michelin. Hanteerbaar model, 2018; Materiaal van biologische oorsprong en afkomstig uit hergebruik met biologisch afbreekbaar loopvlak uit de 3D-printer; Met dank aan Michelin.