Blog NATURE:
Curiosity Cloud

Elke gloeilamp in deze installatie bevat een handgemaakte replica van een insect. Sommige soorten komen veel voor in de natuur, andere zijn recentelijk ontdekt en weer andere zijn met uitsterven bedreigd of uitgestorven. De Curiosity Cloud verenigt insectensoorten die in de natuur nooit zouden samenleven. Wanneer bezoekers langs de installatie lopen, beginnen de insecten te fladderen in hun gloeilampen, waardoor een dialoog met de natuur ontstaat.

De installatie was eerder te zien bij het V&A Museum in Londen.

Curiosity Cloud

Katharina Mischer (Oostenrijk, 1982) en Thomas Traxler (Oostenrijk, 1981), mischer’traxler Studio (Wenen, Oostenrijk, opgericht in 2009). Installatie, 2016; Met de mond geblazen glazen bollen, met de hand gemaakte insecten, aluminium kappen, speciaal vervaardigde printplaten, motoren, LEDs, snoeren, plafondplaten, sensoren; Met dank aan Perrier-Jouët Champagne. Tentoongestelde voorbeelden, Curiosity Cloud – getoonde soorten, 2015; Met de hand gemaakte insecten uit geprinte en lasergesneden folie, vilt, lijm, zijde; Met dank aan mischer’traxler studio.

Understand

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Understand' van de expositie NATURE. Van micro tot macro: de natuurlijke wereld zit vol met rijke, complexe processen waarin ontwerpers inzicht proberen te geven. Met behulp van nieuw onderzoek en het visualiseren van nieuwe en innovatieve datastromen en handvaten bieden geven ontwerpers ons de tools om de wonderen van de natuur beter te begrijpen en de eerbied voor haar systemen te herstellen.