Blog NATURE:
FPT University Ho Chi Minh City

VTN (Vo Trong Nghia) Architecten (Ho Chi Minh City, Vietnam, opgericht in 2006). Model, 2019; Acryl, hout, schuim. Weergave, 2019; Digitale print; Met dank voor alle items aan Vo Trong Nghia Co., Ltd.

De snelle stedelijke ontwikkeling in Vietnam heeft de groenvoorzieningen overschaduwd. Dit universiteitsgebouw dat een groeiende berg voorstelt, heeft een versprongen vloer die een park met bomen en planten omsluit.

Deze groene elementen strekken zich uit van de centrale binnenplaats tot de balkons, terrassen en circulatieputten. De bomen zorgen voor schaduw en verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en verminderen de behoefte aan energieverslindende airconditioning.

Nurture

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Nurture' van de expositie NATURE. Onze gezondheid is onlosmakelijk verbonden met de gezondheid van onze planeet. Sommige ontwerpers stimuleren levende organismen die als lichtbron dienen. Anderen proberen het discours rond de impact van de mensheid op de aarde opnieuw vorm te geven en dagen ons uit om ons gedrag te veranderen.