Blog NATURE:
GoatMan


GoatMan, 2015; Thomas Thwaites (Groot-Brittannië, 1980).


Tentoonstelling

Thomas Thwaites heeft meer dan een jaar onderzoek gedaan voordat hij drie dagen als geit in de Zwitserse Alpen ging wonen. Hij bouwde een exoskelet dat zijn menselijke lichaam aanpaste aan dat van een viervoeter en creëerde een kunstmatige prothetische pens om te kunnen leven op het grasdieet van de geit.

Hij leefde met succes tussen een geitenkudde, waarbij hij verschillen in de natuurlijke wereld waarnam die hij nog niet eerder had waargenomen. Met dit project won hij in 2016 ook een Ig Nobelprijs, een een parodie op de Nobelprijs voor onderzoeken die op het oog alleen maar grappig & onzinnig lijken, maar die ook een diepere laag blijken te hebben en aan het denken zetten.

GoatMan.

GoatMan, 2015; Thomas Thwaites (Groot-Brittannië, 1980); prothesen, boek; Met dank aan Thomas Thwaites.

Understand

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Understand' van de expositie NATURE. Van micro tot macro: de natuurlijke wereld zit vol met rijke, complexe processen waarin ontwerpers inzicht proberen te geven. Met behulp van nieuw onderzoek en het visualiseren van nieuwe en innovatieve datastromen en handvaten bieden geven ontwerpers ons de tools om de wonderen van de natuur beter te begrijpen en de eerbied voor haar systemen te herstellen.