Blog NATURE:
Metamorphism


Shahar Livne (Israël, 1989): Metamorphism


Tentoonstelling

De natuurlijke hulpbronnen slinken en daarmee veel traditionele en ambachtelijke processen. Shahar Livne onderzoekt de materiële impact van de afhankelijkheid van op benzine gebaseerde kunststoffen in de twintigste eeuw. 

Plastic afval dat het land en de zee verstopt, ondergaat geologische processen. Het vervormt tot een kleiachtige substantie die Livne vormgeeft met behulp van traditionele methoden.

Shahar Livne (Israël, 1989) “Metamorphism: Deep time” Klok, 2019; Plastic, mijnsteen, marmerstof. Lithoplast: op basis van mijnsteen en marmerstof, vormgeving van gereedschappen, 2017; Brons. Hanteerbaar model, Lithoplast als materiaal, 2018; Plastic, mijnsteen, marmerstof; Met dank voor alle items aan Shahar Livne.

Salvage

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Salvage' van de expositie NATURE. Een van de meest opmerkelijke aspecten van de natuur is het gebrek aan afval. Ontbinding en biologische afbraak zijn enkele natuurlijke processen om een gesloten kringloop in stand te houden. Ontwerpers herdefiniëren grondstoffen door op creatieve wijze luchtvervuiling of oceaanplastic op te vangen en opnieuw te gebruiken. Ook ontwikkelen ze nieuwe methoden om met niet-traditionele natuurlijke materialen te werken.