Blog NATURE:
Personal Food Computer

Open Agriculture Initiative (OpenAg), MIT Media Lab.

Een Personal Food Computer is een groeikamer waarin planten gekweekt kunnen worden onder te regelen omstandigheden gekoppeld aan een open-source datasysteem.

De groeikamers zijn goedkoop en eenvoudig in te zetten, ideaal voor docenten en fabrikanten. Gebruikers hebben niet alleen controle over de omstandigheden in de kamer, maar ontwikkelen en delen ook ‘klimaatrecepten’ voor de optimale groeiomstandigheden die leiden tot een plant met de gewenste kenmerken. De food computers kunnen vervolgens worden geprogrammeerd om een klimaatrecept uit te voeren, zodat gebruikers over de hele wereld planten naar eigen voorkeur kunnen kweken.

Open Agriculture Initiative (OpenAg), MIT Media Lab (Cambridge, Massachusetts, VS, opgericht in 1985) (1) Personal Food Computers v3.0 (PFC_EDU). Video, Personal Food Computer v3.0, 2019; Met dank voor alle items aan MIT Media Lab Open Agriculture InitiativeThomas (American, born 1970), Banfi eld Laboratory, University of California, Berkeley (Berkeley, California, USA, founded 1990).

Facilitate

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Facilitate' van de expositie NATURE. Hierin is te zien hoe ontwerpers natuurlijke processen benutten en ondersteunen. Sommigen gebruiken het telen, het ontbinden en de regeneratie van levende materialen om de groei van structuren en objecten te bevorderen. Anderen werken samen met wetenschappers en ingenieurs om nieuwe materialen en productieprocessen te ontwikkelen op basis van biologische groei.