Blog NATURE:
Tranceflora

AnotherFarm in samenwerking met National Agricultural and Research Organization (NARO) en Hosoo.

Om Tranceflora te creëren werkte ontwerpstudio Another Farm samen met wetenschappers die transgene oplichtende zijde maken, gefabriceerd door zijderupseieren te injecteren met koraal-DNA voor een glanzende rode kleur.

De Japanse textielfabriek Hosoo weeft de transgene zijde in textiel dat door de ontwerpers wordt gebruikt om deze jurk te maken. In de exposities liggen speciale brillen om de kleur van de oplichtende jurk te versterken.

AnotherFarm (Tokio, Japan, opgericht in 2018), in samenwerking met National Agricultural and Research Organization (NARO) (Tsukuba, Ibaraki Prefecture, Japan, opgericht in 2006) en Hosoo (Kyoto, Japan, opgericht in 1688). Garment, 2015–2018; Licht uitstralende transgene zijde.

Tranceflora. Garment, 2015–2018; Licht uitstralende transgene zijde.

Augment

Dit project is een van de voorbeelden van het thema 'Augment' van de expositie NATURE. Ontwerpers ontwikkelen materialen, objecten en gebouwen om niet alleen het menselijk bestaan, maar ook de natuur zelf te verbeteren. Sommige ontwerpers gaan op zoek naar de intelligentie van natuurlijke materialen of ontwikkelen innovatieve methoden om ons lichaam te versterken. Anderen stellen vragen en onderzoeken technologische benaderingen van de natuur en het leven.