Blog Hoe poept een astronaut?

We vliegen, rijden en treinen overal naartoe. Soms ontkomen we er niet aan. We moeten plassen of erger, poepen. Je loopt naar binnen bij een tankstation of openbaar toilet en als je geluk hebt, hangt er toiletpapier. Als je nog meer geluk hebt, moest je voorganger alleen urineren. Maar hoe gaat dat in de ruimte?

Astronauten droegen luiers in hun ruimtepakken. En we kunnen ons allemaal wat voorstellen bij hun moderne ‘stofzuigertoilet’, dat uitwerpselen in een closetpot opzuigt, chemisch afbreekt en in plastic opslaat. Zoals het ruimtetoilet uit de Soyuz capsule, waar onze Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers mee naar het ISS reisde. Dit toilet is te zien in de expositie in Cube design museum.

Onderweg ontlasten. Dat is een van de thema's in de expositie Everything You Always Wanted To Know About Toilets