Blog Designer Tejo Remy bouwt Limburgse Chest of Drawers in Cube

Op vrijdag 2 augustus 2019 is op de vierde verdieping van Cube in de vaste expositie Wat is Design? de laatste hand gelegd aan de Chest of Drawers van ontwerper Tejo Remy. De ontwerper was hiervoor zelf aanwezig en heeft in bijzijn van een aantal speciale gasten en een filmploeg de verschillende lades waaruit de kast bestaat, geassembleerd tot een uniek geheel en deze bijeen gebonden met een band.

Evenement

Dit exemplaar van de Chest of Drawers 'You can’t lay down your memory' is straks te zien in de Dutch Design wand, die Cube op dit moment aan het samenstellen is als onderdeel van de onlangs vernieuwde vaste presentatie. De Nederlandse ontwerper Tejo Remy heeft voor Cube deze nieuwe versie van de kast gemaakt, opgebouwd uit Limburgse lades. De speciale gasten deze middag waren de mensen die gehoor hadden gegeven aan de oproep van Cube om een bijzondere Limburgse herinnering, bij voorkeur met een (bijpassende) lade, aan te leveren. Hun herinneringen krijgen een plek in de lades van de kast. Het samenstellen van de kast is ook gefilmd voor de documentaire over het fenomeen Dutch Design die gemaakt wordt door filmmaker Elbe Stevens. Hij werkt hiervoor samen met een groot aantal bekende Nederlandse designers, waaronder Tejo Remy en met Cube.

Designer Tejo Remy bouwt Limburgse Chest of Drawers in Cube

De Chest of Drawers is een ontwerp van Tejo Remy uit 1991 en onderdeel van de eerste collectie van Droog Design. De uit lades opgebouwde kast is uitgegroeid tot een icoon van Dutch Design en mag daarom niet ontbreken in het overzicht van design uit Nederland, dat wordt toegevoegd aan de permanente expositie ‘Wat is design?’ van Cube design museum.

Designer Tejo Remy bouwt Limburgse Chest of Drawers in Cube