Blog Persbericht: Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) dit jaar ook naar Kerkrade!


Nederlands belangrijkste onafhankelijk designvakprijs gaat dit jaar haar eenendertigste jaar in. Behalve de Dutch Design Week zal ook het hagelnieuwe Cube Design Museum in Kerkrade het decor zijn van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2017.


Evenement, Organisatie

Persbericht verstuurd door GIO:

Amsterdam, 9 augustus 2017 – ‘Na de wederom succesvolle DDW-editie vorige jaar vindt GIO zichzelf dit jaar opnieuw uit. Zowel het inschrijvingsproces als de publiekstentoonstelling zijn opnieuw vormgeven. Alle inzendingen zijn nu te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en de beste gaan na de jurering, ook op de DDW, door naar Cube Design Museum in Kerkrade.

Bedrijven en ontwerpers kunnen vanaf nu inschrijven. De jurering zal plaatsvinden tijdens de Dutch Design Week, de uitreiking later dit jaar in Kerkrade in het nieuwe Cube Design Museum.

Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp

Designlink benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, kortweg GIO, het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitstempel voor goed vakmanschap. Een onafhankelijke jury heeft bovendien de mogelijkheid om een Special Award for Excellence toe te kennen aan elk van de vijf beoordelingscriteria aan een op dat criterium bijzonder onderscheidend product.

Meer informatie & inschrijven

GIO 2016: De winnaars

Designlink

De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een platform voor hoogwaardige initiatieven die tot doel hebben de ‘designketen’ te professionaliseren. Dat kan gaan om opdrachtgeverschap en ondernemerschap, maar ook om samenwerking.

Dutch Design Week

De Dutch Week behoeft als internationaal toonaangevend evenement nauwelijks meer toelichting. Negen dagen lang presenteert DDW op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design. Save the date! DDW 2017: 21 t/m 29 oktober.

Cube Design Museum

Cube is een museum over design, ontwerp en ontwikkeling. Cube richt zich op een internationaal publiek dat interesse heeft in het proces van vormgeving en het ontwerpen voor menselijke ambities, grote en kleine noden en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd heeft Cube de functie van permanent laboratorium waar studenten en ontwerpers samen met het publiek co-creëren. In deze functie richt het zich op onderwijs, het bedrijfsleven en de wereld van designers en ontwerpers.