Blog Persbericht
‘Heaven or Hell?’
geopend in Cube design museum

Expositie over opmerkelijk schoendesign geopend door Cécile Narinx en Ger Koopmans.

Evenement, Tentoonstelling

Kerkrade, 29 januari 2018 – Met het toevoegen van het laatste paar schoenen hebben Cécile Narinx (hoofdredactrice Harper’s Bazaar) en Ger Koopmans (gedeputeerde Cultuur, Provincie Limburg) afgelopen zaterdag 27 januari de nieuwste expositie ‘Heaven or Hell?’ van Cube design museum geopend. De expositie maakt in ruim 100 paar opmerkelijke designs duidelijk in welke behoeftes schoenen voorzien. Van comfort tot stijliconen: ‘Heaven or Hell?’ is tot en met 2 september 2018 te bezoeken in Cube design museum.

Cécile Narinx en Ger Koopmans plaatsen de Magnetic Shoes (Joán van der Wiel voor Iris van Herpen) en openen hiermee officieel de nieuwe expositie in Cube design museum 'Heaven or Hell?'

Na een woord van welkom door gastvrouw van de avond Jolien Linssen, kregen de gasten aan de hand van door Cécile Narinx en Ger Koopmans geselecteerde schoenen alvast een indruk van de verscheidenheid aan schoenen die in de expositie te zien is. Vervolgens zweefde een paar schoenen letterlijk tussen hemel en aarde aan de voeten van Susanne Schreuders, die een bijzonder pole dance optreden verzorgde.

Niet alleen in de expositie waren deze avond bijzondere ontwerpen te zien: Speciaal voor de opening hebben ook de gasten hun mooiste paar uit de kast gehaald. Om een volledig verhaal te kunnen vertellen zijn de schoenen in ‘Heaven or Hell?’ zelf echter vooraf gecureerd door de Italiaanse Elisabetta Pisu van de IMF Foundation, waarmee Cube design museum de expositie in co-creatie heeft samengesteld.

De selectie is onderverdeeld in thema’s zoals iconen, cult, techniek en meer. In de eerste zijn bijvoorbeeld schoenen terug te vinden die in de recente geschiedenis een iconische status verworven hebben, omdat ze bijvoorbeeld gedragen zijn door een filmster of model zoals Lady Gaga of Brigitte Bardot. Of in het laatste geval,  schoenen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de schoen, zoals de Aiguille heel van Roger Vivier; de eerste schoen met een metalen kern in de hak, waardoor de hakhoogte van 6 naar 8 centimeter kon worden gebracht. Deze uitvinding kreeg destijds veel aandacht van de media en is uiteindelijk bekend komen te staan als de stilettohak.

Met het plaatsen van het paar Magnetic Shoes (ontworpen door Jolán van der Wiel voor Iris van Herpen) door Cécile Narinx en Ger Koopmans is de expositie officieel geopend: ‘Heaven or Hell?’ is tot en met 2 september te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade.

Foto's: Kenneth Tan & Ruud Balk.