Blog IMPACT! Talk Luxe

Wonen in 3D, eten van design en seks in de toekomst bij gratis LUXE?-lezingen in Cube design museum.

Evenement

KERKRADE, 2 april 2019 – Wordt seks met robots een luxe? Wonen we in de toekomst in 3D-geprinte huizen en wat hebben eten met een lepel en een kom met stompe spijkers met luxe te maken? Vier experts geven woensdag 11 april 2019 vanaf 19.30 uur hun visie op luxe nu en in de toekomst. Naast de vier talks pitchen vier jonge ontwerpers deze avond het design concept dat zij hebben ontworpen voor de design challenge ‘De Luxe van de Toekomst’. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de expositie ‘LUXE? Veranderende Verlangens’ (nog t/m 14 april 2019) en is de eerste bijeenkomst van het IMPACT! Programma. Met dit programma verbindt Cube mkb, onderwijs en creatieve industrie met elkaar. De avond is, na aanmelding, gratis bij te wonen.

Het programma voor deze avond is als volgt:

Eerste bewoonbare 3D-betonprint huis ter wereld
In Eindhoven worden dit jaar de eerste bewoonbare 3D-betongeprinte huizen gerealiseerd. Architect Jelle Houben van Houben van Mierlo Architecten, die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, vertelt deze avond meer over deze manier van “bouwen”.

Gastronomie van een designbord
Jouw Wijnsma en Martin Kullik lanceerden vanuit Steinbeisser in 2012 het Experimental Gastronomy initiatief. Tijdens exclusieve diners bereiden gerenommeerde chefs veganistische culinaire hoogstandjes die worden geserveerd op speciaal voor het diner ontworpen servies en bestek. Martin Kullik spreekt deze avond in Cube over dit concept.

Toekomst van seks: technologie en trends
Tweevoudig winnaar van de ‘SexTechHack’ hackathon aan Goldsmiths University Londen en promovenda Cognitiewetenschappen & Artificiële Intelligentie aan Tilburg University, Lisa Rombout, zoomt tijdens op de impact die technologie zal hebben op onze seksualiteit. Hoe zal robotisering, dataficatie en kunstmatige intelligentie onze beleving van vriendschap, verliefdheid, lust en vrijwillige instemming beïnvloeden?

Trendwatcher Mabel Nummerdor schreef samen met Jeanneke Scholtens het boek ‘Holy Fuck’: de samenvatting van twee jaar trendonderzoek naar de toekomst van seks met bijvoorbeeld robots. Van congressen tot uitpluizen van wetenschappelijk onderzoek, van virtual reality tot vele gesprekken met designers en ondernemers: Holy Fuck brengt de toekomst van seks in beeld en Nummerdor vertelt er deze avond over.

Design challenge ‘De Luxe van de Toekomst’
In het verlengde van de tentoonstelling ‘LUXE? Veranderende Verlangens’ heeft Cube designers uitgedaagd na te denken over wat luxe in de toekomst zou kunnen zijn. Uitgangspunt hierbij waren vijf scenario’s voor de wereld in 2040, opgesteld door vooraanstaande wetenschappers. De vier winnende ontwerpen zijn aan de LUXE?-tentoonstelling toegevoegd die tot en met 14 april 2019 te bezoeken is. De volgende designers komen hun winnende ontwerpen toelichten:

• Pauline Wiersma: Sponsored By.
  • Jeffrey Heiligers: Momentum
  • Ricky Kloosterman: Zingevings-App