Blog Cube op zoek naar Limburgse laatjes

Persbericht: Tejo Remy bouwt Limburgse versie van designicoon Chest of Drawers.

Cube design museum te Kerkrade is op zoek naar lades uit Limburg. Het museum krijgt in de vernieuwde vaste expositie namelijk een exemplaar van de Chest of Drawers 'You can’t lay down your memory'. De Nederlandse ontwerper Tejo Remy gaat voor Cube een nieuwe versie van de kast maken, opgebouwd uit Limburgse lades. Cube vraagt iedereen met een bijzondere Limburgse herinnering deze, bij voorkeur met een (bijpassende) lade, aan te leveren. Remy bouwt van de lades vervolgens zijn iconische kast, die een plek krijgt in Cube design museum. De herinneringen krijgen een plek in de lades van de kast. Aanmelden voor het aanleveren van een herinnering met lade kan tot 24 juni 2019 door een e-mail te sturen naar social [at] cubedesignmuseum.nl.

De Chest of Drawers is een ontwerp van Tejo Remy uit 1991 en onderdeel van de eerste collectie van Droog Design. De uit lades opgebouwde kast is uitgegroeid tot een icoon van Dutch Design en mag daarom niet ontbreken in het overzicht van design uit Nederland, dat vanaf najaar 2019 wordt toegevoegd aan de permanente expositie ‘What is Design?’ van Cube design museum.

In augustus bouwt Remy de kast van Limburgse lades. Wie bij wil dragen aan dit werk, is welkom een laatje aan te leveren bij Cube design museum. Van de ingeleverde lades worden er door Remy 20 geselecteerd om te verwerken in de kast. De gevers van de lades krijgen een gedenkplaatje om de lege plek in hun eigen kast op te vullen en hebben de mogelijkheid een bijzondere herinnering in de lade te leggen.