Blog Thuis aan de slag met Columbus, Cube & Continium

Ga thuis aan de slag met de scienceboxen van Continium discovery center, zorg (extra) voor de aarde met Columbus earth center en ontdek Cube design museum bij je thuis met de catalogus.

Inspiratie

Kerkrade, 10 april 2020 – Nu Columbus, Cube en Continium tijdelijk gesloten zijn vanwege de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus in te dammen, zoeken de drie musea naar alternatieven om hun bezoekers thuis iets van de museumervaring te laten beleven. Door het volgen van lessen thuis, het thuiswerken en “bingen” van series om de tijd te doden, brengen we met z’n allen behoorlijk wat tijd achter een scherm door. Daarom hebben Columbus, Cube en Continium een “analoog” aanbod samengesteld waarmee jong en oud thuis zelf aan de slag kunnen met design, techniek en zorg voor onze aarde.

Columbus en Continium bieden verschillende sets met materialen waarmee je zelf een duurzame of technische gadget in elkaar zet. Cube heeft binnenkort verschillende mooie naslagwerken in de aanbieding om thuis meer te weten te komen over ‘design for human needs’, zoals Cube dat in haar exposities toont. Alle producten worden aangeboden via de websites van de musea. Voor de sets van Columbus en Continium kan dat nu al, voor Cube op korte termijn.

Bekijk en bestel de
scienceboxen via de webshop!

Zorgen voor de aarde met Columbus

Door het thuiszitten groeit onze waardering voor de natuur. De vele uren die we in eigen tuin of op het balkon doorbrengen, laten ons meer oog krijgen voor alles wat daar groeit en bloeit. Zo is de online vogelcursus van de Vogelbescherming booming. Voor wie de natuur om het huis een handje wil helpen, biedt Columbus earth center drie verschillende DIY-sets, waarmee je de biodiversiteit in je eigen omgeving stimuleert.

Maak bijvoorbeeld zelf een kweekkasje en kweek plantjes op, die je vervolgens in de tuin of bakken kunt planten. Bouw zelf een insectenhotel om de verschillende beestjes in je tuin te helpen, dan helpen zij de natuur weer door o.a. planten te bestuiven. Ook zijn ze een bron van voedsel voor vogels. Met een andere set van Columbus bouw je zelf een vogelhuisje, waarin kool- en pimpelmeesjes een nestje kunnen maken.

Techneuten in de dop aan de slag met Continium

Techniek blijkt ook in deze tijden van levensbelang, denk alleen maar aan de vele apparaten die in ziekenhuizen gebruikt worden. Voor techneuten in de dop heeft Continium een aantal sets ontwikkeld, die ze zelf op kunnen bouwen. Daarna kunnen de gemaakte producten nog verder versierd worden, bieden ze uren speelplezier én zijn ze soms ook heel handig.

Zo bouw je met wat handigheid zelf een katapult. Je ontdekt hoe het hefboomprincipe werkt en je overbrugt na een beetje oefening met schieten die 1,5 meter met gemak. Zo kun je een briefje bezorgen bij de buren of bij je opa en oma. Continium heeft verder sets voor verschillende wagens en een raderboot. De verrassingswagen bouw je zelf om tot wat je maar wilt: een foodtruck, een zendwagen of een brandweerwagen. Met de raderboot kun je verder experimenteren hoe je deze sneller kunt laten varen.

Intelligenter na lockdown met Cube

Wie tijdens de intelligente lockdown daadwerkelijker intelligenter wil worden of gewoon interesse heeft in actuele ontwikkelingen op het gebied van design, kan binnenkort terecht op de website van Cube. Het design museum biedt catalogi van eerdere exposities die tegen een gereduceerd tarief thuisbezorgd kunnen worden. Zo geeft de catalogus van de begin dit jaar gesloten expositie NATURE een uitgebreid overzicht van manieren waarop designers tegenwoordig in hun ontwerpen de natuur betrekken. De catalogus beschrijft de meer dan zestig objecten die in de tentoonstelling te zien waren.

Daarnaast zijn er essays en interviews met designers en experts.
Bij de expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ die in 2018 in Cube te zien was, bracht Cube een informatief en vermakelijk boek uit. Het boek bestaat uit twee delen: één deel is een catalogus van de expositie en in het andere deel delen BN’ers en BL’ers (Bekende Limburgers) hun (on)smakelijke toiletverhalen. Deze en andere werken zijn binnenkort verkrijgbaar via de website van Cube. Via de site en de sociale media van Cube wordt bekend gemaakt wanneer bestellen mogelijk is.