Blog Studenten voorkomen gehoorschade met design

(en presenteren andere baanbrekende oplossingen op 28 juni bij Cube design museum). Persbericht & Uitnodiging.

Evenement

Waarom draagt niet iedereen gehoorbeschermers tijdens een popconcert? Dit ondanks het feit dat steeds meer jongeren last hebben van gehoorschade. En wat als je door ziekte of een fysieke beperking niet meer de kleding kunt dragen die jouw identiteit uitdrukt? Design kan oplossingen bieden voor dit soort problemen.

Cube design museum in Kerkrade is het enige museum in Nederland volledig toegewijd aan design. Je kunt er niet alleen design bewonderen, maar je kunt als bezoeker ook zelf aan de slag gaan en met je neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen staan. Dit kan in de Cube designlabs. Hier vestigen zich telkens nieuwe 'designers in residence', studenten die werken aan design met impact op de wereld.

De zesde lichting designers in residence hebben zich de afgelopen vijf maanden gebogen over de vraagstukken met betrekking tot gehoorschade en kleding. In co-creatie met gebruikers, experts, museumbezoekers en andere stakeholders ontwierpen zij antwoorden op deze vragen. Op 28 juni zullen zij, Arno Eiselt (student Industrieel Product Ontwerpen, Fontys Venlo), Daniëlle Ooms (studente Industrial Design, Eindhoven) en Lisa Wisse (studente Spatial Design, HKU Utrecht), hun bevindingen presenteren.

U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 28 juni de resultaten te komen bekijken, te testen en met de designers in gesprek te gaan.

Voorafgaand aan het middagprogramma is er een ochtendprogramma waarin studenten van de minor Installation Design en de minor Intervention Design van de Maastricht Academy of Media Design and Technology hun eindpresentaties geven. Zij hebben installaties samengesteld met behulp van digitale media om sociale interactie met de bezoeker teweeg te brengen.

Programma Eindpresentaties Cube Calls 2018

9:30 uur                 Inloop met koffie/thee

10:00 uur               Eindpresentaties minor Installation Design (MAMDT, Zuyd)

12:00 uur               Pauze
12:30 uur               Eindpresentaties minor Intervention Design (MAMDT, Zuyd)

14:30 uur               Inloop met koffie/thee
15:00 uur               Introductie Cube Calls 2018
15:15 uur               Pitches Cube Calls 2018 door designers in residence
15:30 - 17:00 uur   Vrije rondgang Cube design labs & borrel

Bent u erbij? Aanmelden kan per e-mail via: aanmelden@cubedesignmuseum.nl.