Blog Presentatie project ODE (Michiel van der Kley)

Vandaag presenteerde Michiel van der Kley project ODE, de opvolger van project EGG

Achter de schermen, Evenement

Onderdeel van de expositie 3D Print: NOW! is Project Egg, een soort gesamtkunstwerk van Michiel van der Kley. Ondertussen heeft hij niet stilgezeten en nagedacht over een nieuw project, gebaseerd op de bijzondere karakteristieken van EGG. Vandaag presenteerde hij ODE.

ODE is qua vorm gebaseerd op de organische vormen van takken en bomen. In tegenstelling tot project EGG worden deelnemers nu niet gevraagd alle losse elementen op te sturen naar zijn studio, maar te bewaren tot er genoeg onderdelen in een bepaalde regio zijn. Om vervolgens op een moment bij elkaar te komen en ter plekke een object op te bouwen.

Nieuwsgierig naar ODE, de vorm, de voortgang en hoe deel te nemen? Ga dan naar ODE3D.com.

Michiel van de Kley bij het printen van het eerste onderdeel ODE

Michiel van de Kley geeft uitleg over de 3D printer

Presentatie project ODE - Michiel van de Kley

Project EGG

Expositie: 3D Print: NOW!

De expositie 3D Print: NOW! laat zien wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van alledaagse gebruiksvoorwerpen en extravagante modeaccessoires, tot voedsel en zelfs complete gebouwen. Daarnaast wordt een blik in de toekomst geworpen.

Want de ontwikkelingen in 3D-printen volgen elkaar pijlsnel op. Zo kan er worden geprint met ijzersterke carbonvezels en titanium, maar ook met klei, glas en zelfs houtpulp. Er kan steeds groter worden geprint door de introductie van industriële 3D-printers met de omvang van een zeecontainer. Of juist tot op de millimeter nauwkeurig met peperdure 3D-printers uit de geavanceerde ruimtevaartindustrie. Tegelijkertijd is er ook de ‘RepRap’, een eenvoudige 3D-printer die iedereen zelf kan maken, omdat alle onderdelen worden vervaardigd met, jawel, een 3D-printer. In de nabije toekomst zal ook geprint kunnen worden met levende cellen en smart materials die reageren op hitte of licht. De impact die 3D-printen zal hebben op ons dagelijks leven zal dus alleen nog maar toenemen.

De expositie "3D Print: NOW! A design (r)evolution?" is te zien tot 30 april 2017.