Blog Save the date:
Business Meets Design 2019

Save the Date: Op 6 & 7 november 2019 vindt de vierde editie van de jaarlijkse Business Meets Design Conferentie weer plaats in Cube design museum.

Evenement

De vierde jaarlijkse Business meets Design-conferentie vindt dit jaar plaats als onderdeel van de tentoonstelling Nature in het Cube design museum in Kerkrade. 'NATURE, collaborations in design' is georganiseerd in samenwerking met Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York. In deze conferentie zullen experts uit verschillende Europese landen het publiek meenemen naar de resultaten, ambities en dromen van ontwerpers die de natuur als inspiratiebron en leverancier van waarde-volle nieuwe materialen zien.

IMPACT

Daarnaast is de conferentie onderdeel van het IMPACT! programma, een Euregionaal programma dat de kloof tussen ontwerpers en ondernemers wil overbruggen. Dit wordt mede georganiseerd in samenwerking met de vier Brightlands Innovation Campussen in Limburg, de partners in de Euregio, het onderwijs en de vier Campussen in Limburg.

Het tweedaagse programma van dit jaar (6 en 7 november) laat de impact van design in twee belangrijke gebieden in twee dagen zien: materialen, voedsel, mobiliteit en energie. Concrete tastbare oplossingen voor grote en kleine bedrijven zullen gepresenteerd worden alsook initiatieven door bedrijven, start-ups en ontwerpers. Daarnaast duiken we in een aantal opwindende experimenten waar jonge ontwerpers momenteel aan werken. Het onderliggende doel is dat de voorbeelden en verhalen niet alleen discussies op gang brengen gedurende die twee dagen, maar ook dat elke bezoeker (en deelnemer) geïnspireerd raakt door de verhalen en de case studies die worden gepresenteerd.

Save the date!

• Cube design museum, Nederland, Kerkrade
  • 6 en 7 november 2019
  • Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
  • Inclusief gratis toegang tot de NATURE expositie.