Blog Showroom Limburg 2018: Guusjes Poppenhuis

Uitgelicht ontwerp: Guusjes Poppenhuis. Dit poppenhuis van achttien op elkaar gestapelde kussens heeft Reonald Westerdijk (Deventer, 1976) ontworpen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Een kind met deze ziekte kan vaak niet naar een poppenhuis toe gaan. Westerdijk ontwierp daarom een poppenhuis dat ook liggend ‘bespeeld’ kan worden. Opgestapeld vormen de kussens een huisje zoals een kind het zou tekenen. Maar het spel begint pas als de kussens verspreid worden over woon- of slaapkamer of door het hele huis.

Westerdijk liet zich bij dit ontwerp inspireren door zijn dochtertje Guusje die bij het 'huisje spelen’ doeken en kleedjes door de hele kamer verspreidt. Elk kleedje is een specifieke plek: hier slaapt pop, daar slaapt pappa, weer ergens anders wordt gekookt. Alle kussens van het Guusje poppenhuis zijn daarom voorzien van een erop geborduurd huiselijk symbool, die aanleiding geven tot spel.

In de uitvoering van het ontwerp werkte Westerdijk samen met modeontwerpster Solange Hagenaars.

Showroom Limburg 2018

Mass Uniqueness is een van de 41 ontwerpen van Showroom Limburg 2018: een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg. Limburg is in deze expositie breed opgevat: design ontwikkeld door designers afkomstig uit Limburg, wonend of werkzaam in Limburg. Maar ook producten in opdracht van bekende of minder bekende bedrijven uit Limburg. Te zien van 3 maart t/m 21 mei 2018 in Cube design museum.

Expositie Showroom Limburg    Tickets